IC.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving voor een cursus.

Wat is de beste cursus Wimperextensions?

Wat is de beste cursus Wimperextensions?

Foto Anne von Gleich
Anne von Gleich
Laatst bijgewerkt: 9 juni 2022

Wimpers bepalen je oogopslag. Voor mensen die niet geboren zijn met lange, volle wimpers is er een oplossing: wimper extensions. Wil jij leren hoe je wimper extensions zet, zodat je iedereen kan helpen met het verlengen van hun wimpers? Op deze pagina lees je welke cursussen er zijn. Ook staat er uitgebreide informatie over wat je nodig hebt om als zelfstandig wimperspecialist aan de slag te gaan.


Onze aanraders

1

NHA - Wimperextensions cursus incl. gratis materialenpakket

 • Tijdsduur: 4 maanden
 • Tijdelijk met gratis tablet
 • Gratis met het STAP-budget
2

NHA - Wimperlifting: Leer natuurlijke wimpers liften

 • Tijdsduur: 3 maanden
 • Ontvang gratis tijdelijk cadeau
 • Nu met 50% korting op het lesgeld

De beste online cursus Wimperextensions

1. NHA - Wimperextensions cursus incl. gratis materialenpakket

4 maanden v.a. €399
Bekijk op Nha.nl

Wil jij mooie, volle wimpers leren zetten? Dat leer je met de professionele Wimperextensions cursus van de Nationale Handels Academie. Deze cursus gaat niet alleen in op de techniek, maar ook op het starten van je eigen business. En omdat je een erkend diploma krijgt, schept dat meteen vertrouwen bij je eerste klanten. Of bij het bedrijf waar je gaat werken.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je de one-by-one wimperextensions techniek. Het is een zeer praktijkgerichte cursus waarbij je een oefenhoofd krijgt en later zelfs gaat oefenen met een model. De onderdelen van de cursus zijn: een wimper- en ooganalyse, werkplek & hygiëne, verlengen van de wimpers, wimpers plaatsen, refill, nazorg en FAQ en marketing. Alle onderwerpen die je nodig hebt om je eigen wimperzaak te starten, komen dan ook voorbij.

Deze cursus is ook te combineren met de cursus ‘Wimperlifting’. Dan ben je sneller klaar en bespaar je op de opleidingskosten.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 4 maanden
 • Tijdelijk met gratis tablet
 • Gratis met het STAP-budget
Bekijk deze cursus

2. NHA - Wimperlifting: Leer natuurlijke wimpers liften

3 maanden v.a. €389
Bekijk op Nha.nl

Lijkt wimperlifting jou superleuk en kun je niet wachten om natuurlijke krullen in wimpers te maken? Tijdens de cursus Wimperlifting leer je precies hoe dat moet. Het is een handige opleiding voor mensen die in de beauty-industrie werken of willen werken. Dat komt doordat wimperlifting een geweldige aanvulling is op een ‘normale’ behandeling, zoals een massage, knipbeurt of zonnebank. Daarnaast kan jij heel wat vriendinnen of familie blij maken met een wimperlift.

Wat leer je?

Het studieprogramma bevat alles wat je moet weten over de techniek en de service daarom heen. Eerst leer je hoe je de wimpers van de klant moet analyseren en waar een werkplek aan moet voldoen. Daarna leer je hoe een wimperliftbehandeling werkt en ga je oefenen. Eerst op een oefenhoofd en later op een model. Je leert ook hoe je de vragen van klanten moet beantwoorden en wat je moet doen om nieuwe klanten aan te trekken. Handig voor iedereen die een eigen business wil starten!

Deze cursus is ook te combineren met de cursus ‘Wimperextensions’. Dan ben je sneller klaar en bespaar je op de opleidingskosten.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 3 maanden
 • Ontvang gratis tijdelijk cadeau
 • Nu met 50% korting op het lesgeld
Bekijk deze cursus

3. LOI - Eigen beautysalon starten

LOI Diploma v.a. €1770

Droom jij ervan om een eigen beauty-salon te starten? Waar een wil is, is een weg. Gun jezelf een vliegende start door de cursus Eigen beautysalon starten te volgen. Het is een volwaardige cursus waarin je veel beautylessen krijgt: van nagelstyling tot en met visagie. Daarnaast leer je alles over het opzetten van een eigen onderneming. Zowel als ZZP’er (zonder personeel) of als ondernemer (met personeel). Na het succesvol afronden van de cursus ontvang je een officieel diploma, dat super op je cv staat.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je alle basiskennis en basisvaardigheden die een professionele visagist en stylist nodig heeft. Je komt alles te weten over make-up technieken, van een subtiele nude look tot een in het oog springend catwalk uiterlijk. Daarnaast leer je hoe je de mooiste nail art maakt. Het laatste cursusdeel bestaat uit ondernemen, zodat jij na de cursus (of misschien zelfs tijdens de cursus) al aan de slag kunt.

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 30 maanden
 • Inclusief materialenpakket
 • Exclusieve kortingen op materialen

Wat leer je tijdens een wimper extensions cursus?

Na het behalen van een cursus wimper extenstions kun je iemands wimpers op een professionele manier verlengen. Extension is dan ook het Engelse woord voor verlenging. Daarnaast heb je lessen gevolgd over hoe je klanten aantrekt, hoe je ze adviseert en hoe je tot een persoonlijk wimperadvies komt. De inhoud van een wimper cursus ziet er ongeveer zo uit:

 • Wimper- en ooganalyse. Je leert om de ogen en de wimpers van een klant te analyseren om te kijken wat de mogelijkheden zijn.
 • Klantadvies. Je leert om de mogelijkheden aan de klant te presenteren en hier persoonlijk advies over te geven.
 • Werkplek en hygiëne. Je leert hoe je je werkplek inricht en wat je moet doen om aan de hygiënevoorschriften te voldoen.
 • Techniek. Afhankelijk van welke cursus je kiest, leer je wimpers te zetten op basis van de one by one of volume techniek.
 • Materiaalkeuze. Je leert welke soorten kunstwimpers er zijn, van dikte, lengte tot krulsterkte en verschillende merken.
 • Refill. Na het zetten van de extensions kan de klant terugkomen voor een ‘refill’. Je leert wat dit is en hoe je dit doet.
 • Nazorg en vragen beantwoorden. Je leert welke vragen klanten na een behandeling meestal stellen en wat hierop de antwoorden zijn.
 • Marketing en/of ondernemen. Je leert hoe je klanten aantrekt, hoe je met hun communiceert en wat je verder nog moet weten om als zzp wimperspecialist aan de slag te gaan.

Wat kost een wimper cursus?

blank

Een wimpercursus kost algauw een paar honderd euro. De goedkoopste cursus die we hier uitlichten is €389 en de duurste is €1770. Hoe langer de cursus duurt en hoe meer dingen je leert, hoe hoger het bedrag.

Gratis materialen

De reden dat deze cursus wat duurder is dan andere online cursussen, is dat je ook materialen nodig hebt om mee te oefenen. Denk hierbij aan een oefenhoofd, wimper extensions en de bijbehorende tools. Die krijg je bij een online cursus gewoon thuis gestuurd, en je mag ze na afloop ook houden. De voordelen zijn dat je meteen de goede materialen krijgt en goedkoper uit bent dan als je de spullen los aanschaft.

Terugverdienen als ondernemer

Het voordeel is dat de cursussen op deze pagina gaan ook allemaal in op ondernemerschap. Na de cursus kun je dus voor jezelf beginnen en het bedrag weer terugverdienen.

Gratis cursus volgen met STAP

Wist jij al dat elke werkende persoon in Nederland recht heeft op de STAP-subsidie? Dit is een bedrag van de overheid van €1000, dat je uit kunt geven aan een cursus naar keuze. De enige vereiste is dat de opleider en de opleiding in aanmerking moeten komen voor het STAP-budget. Gelukkig is er ook een STAP-opleiding voor het zetten van wimper extensions beschikbaar. Je ziet ‘m in het overzicht!


Klassikaal of online?

Er zijn twee manieren om wimper cursussen te volgen: klassikaal of online. Hieronder staan de voordelen en nadelen per les op een rij.

Klassikaal

Voordelen Nadelen
De docent kijkt live met je mee Op een vaste dag en tijd naar de les
Je ontmoet klasgenoten Minder persoonlijke aandacht tijdens de les
Motivatie om naar de les te gaan Studeren op je eigen tempo niet mogelijk
‘Live’ vragen stellen aan je docent Relatief duur door de huur van een klaslokaal

Online

Voordelen Nadelen
Leren waar en wanneer je maar wil Je hebt minder sociale interactie
Studeren op je eigen tempo Meer discipline nodig om de lessen te volgen
Vaak goedkoper dan een klassikale cursus Je hebt een goede internetverbinding nodig
De oefenmaterialen krijg je gewoon thuisgestuurd Minder praktijkervaring (bij sommige cursussen)

Veel mensen kiezen voor online

Veel cursisten voor wimperextensions of wimperlifting kiezen tegenwoordig voor een online cursus. De reden? Het is gewoon heel flexibel. Leren kan op de momenten dat het jou uitkomt, gewoon vanuit huis of zelfs vanuit een vakantiebestemming. Dat maakt het volgen van een opleiding naast een drukke baan of een gezinsleven een stuk makkelijker. Bovendien is een online cursus vaak wat goedkoper dan een klassikale cursus, waardoor een cursus volgen mogelijk wordt. Overigens hangt de keuze voor online of klassikaal helemaal af van hoe jij het beste leert en wat jou het meeste aanspreekt.


Wat kun je na het behalen van een wimper extensions cursus?

blank

Stel, je hebt een wimpercursus gevolgd en een diploma en/of certificaat gevolgd. Wat is dan een logische vervolgstap? Dit zijn de mogelijkheden.

(Parttime) werken in een wimpersalon

Na het succesvol afronden van de cursus, ontvang je in de meeste gevallen een diploma of certificaat. Hiermee toon je aan dat je alle vaardigheden bezit om een wimperstylist te worden. Lijkt het je leuk om hier je werk van te maken, maar vind je het spannend om gelijk voor jezelf te beginnen? Solliciteer dan bij een leuke wimpersalon bij jou in de buurt.

Voordelen
Het voordeel van werken bij een wimpersalon, is dat je je helemaal kan focussen op het werk. Je hoeft geen nieuwe klanten aan te trekken, je hoeft geen administratie te doen en je hoeft geen pand te huren. Ook heb je collega’s om je heen waar je veel van kunt leren en gezellig mee kunt praten.

Nadelen
Het nadeel van werken bij een wimpersalon is dat je niet je eigen prijzen kunt bepalen. Daarnaast word je waarschijnlijk ingeroosterd op bepaalde dagen en tijden, waardoor je minder flexibel bent dan als je voor jezelf begint.

Voor jezelf beginnen

Na het behalen van je diploma of certificaat, kun jij in principe voor jezelf beginnen. De meeste cursussen bereiden je hier ook op voor, door je lessen te geven over ondernemerschap, marketing of gerelateerde vakken. Je kunt eerst met een paar klanten beginnen, en als het bevalt je bedrijf uitbouwen. Verderop in dit artikel lees je wat je nodig hebt voor je eigen wimpersalon

Voordelen
Het grote voordeel van een zzp wimperstylist zijn, is dat je helemaal vrij bent om het werk in te richten zoals jij het wil. Jij bepaalt de locatie van je bedrijf, de openingstijden, de prijzen die je vraagt en nog veel meer. Ook ben je zelf verantwoordelijk voor de promotie van de salon, iets dat je wel moet liggen.

De nadelen
Het nadeel van zelfstandig werken als wimperstylist is dat je minder zeker bent over je inkomen. In een maand dat het heel goed gaat, kun je lekker verdienen. Maar er bestaat ook een risico dat je een keer een wat mindere maand hebt. Bovendien ben je zelf verantwoordelijk voor de financiële administratie.

Vrienden, familie en jezelf blij maken

Wie een cursus wimperextensions of wimperlifting volgt, hoeft hier niet gelijk zijn of haar werk van te maken. Misschien vind je het gewoon leuk om te doen en houd je het bij een hobby. En daar zullen je vriendinnen, collega’s en/of familie vast blij mee zijn! Nu hebben ze een vertrouwd adresje om hun wimpers weer mooi te maken. Maak wel even goede afspraken over de materiaalkosten, anders kan het voor jezelf een duur grapje worden.

Extra cursus volgen

Is wimperextentions zetten voor jou de eerste stap in de beautywereld en smaakt het naar meer? Dan is het een optie om een vervolgcursus te volgen, zoals wimperlifting of nagelstyling. Hoe meer beauty-behandelingen je kunt geven, hoe breder de dienstverlening is die je aan kunt bieden. Zo word je steeds interessanter om in dienst te nemen, en vergroot je jouw mogelijkheden om een succesvolle beautysalon te runnen.


Wat heb je nodig om een eigen bedrijf te beginnen als wimperspecialist?

Overweeg jij om een eigen bedrijf als wimperspecialist te beginnen? Dan vraag je je vast af wat je hiervoor nodig hebt. Dit is de samenvatting: enthousiasme, een diploma, een inschrijving bij de KvK, een geschikte ruimte, tools en materialen, een overzicht van diensten en prijzen, website en/of social media accounts, doorzettingsvermogen en natuurlijk klanten.

Enthousiasme

Het eerste waar je als zzp wimperstylist echt niet zonder kunt, is enthousiasme. Je moet het zetten van wimperextensions en het liften van wimpers zó leuk vinden, dat je dit het liefst elke dag doet. Enthousiasme gaat jou echt helpen om je droom waar te maken en om niet op te geven voordat het is gelukt.

Diploma of certificaat

Om wimpers te liften, te zetten of te vervangen moet je eerst een cursus of opleiding volgen. Het is namelijk een techniek die je niet van de ene op de andere dag onder de knie hebt. Potentiële klanten willen natuurlijk ook weten dat jij professioneel geschoold bent. Vermeld je diploma daarom altijd op je website en/of sociale media.

Inschrijving bij de KvK

Om voor jezelf te beginnen moet je je inschrijven bij de Kamer van Koophandel (KvK). Daar moet je een aantal gegevens voor delen: je handelsnaam, de branche waarin je actief gaat zijn, wat je ongeveer gaat doen, op welk adres je de organisatie in wil schrijven, et cetera. Bij de KvK helpen ze je hiermee. Het kost op dit moment eenmalig €50 om je in te schrijven.

Geschikte ruimte

Als wimperspecialist heb je een plek nodig om je klanten te ontvangen. Daar moet ruimte zijn voor twee stoelen, een tafeltje, een plek om de materialen op te slaan, een kast voor de administratie, decoratie om het gezellig te maken (een plant, dingen op de muur), et cetera. Het is, zeker in het begin, prima om je klanten thuis te ontvangen. Bijvoorbeeld in de bijkeuken. Dan kun je sparen om op termijn een eigen ruimte te huren waar je het helemaal naar wens kunt maken.

Tools en materialen

Voor elke behandeling heb je materialen nodig. Je hebt bijvoorbeeld kunstwimpers nodig, lijm, tools om de wimpers te zetten en te krullen, et cetera. Je zult zelf een keuze moeten maken in welke materialen jij wilt gebruiken. Deze schaf je vervolgens aan bij een (online) beauty groothandel. Als je veel klanten hebt, zul je goed moeten plannen met de inkoop, zodat je altijd voldoende voorraad hebt.

Diensten en prijzen

Welke wimperdiensten ga jij allemaal aanbieden? Voorbeelden van diensten zijn extensions, lifting en wimpers verven. Sommige wimperspecialisten bieden daarnaast andere diensten aan, zoals het verven of epileren van wenkbrauwen. Denk vooraf na wat je aan wilt bieden en wat je hiervoor gaat vragen, zodat klanten weten waar ze aan toe zijn. Vergeet niet om de materiaalkosten en/of de huurprijs van de ruimte mee te rekenen.

Website en/of sociale media

Als zzp wimperspecialist ben je zelf verantwoordelijk voor de promotie van je bedrijf. Hoewel het leuk is om een visitekaartje en/of folder te maken, gebeurt de meeste promotie tegenwoordig online. Het is verstandig om een website aan te maken met de volgende pagina’s: home, over de salon, diensten en prijzen, contactgegevens en voorbeelden van werk dat je al hebt gedaan. Daarnaast hebben de meeste salons een sociale media-account, zoals Instagram. Via dit kanaal leg je makkelijk contact met klanten en kun je advertenties aanzetten.

Doorzettingsvermogen

Voor jezelf beginnen is spannend, want je kan niet goed voorspellen hoe het loopt. Het kan best even duren voordat je echt rond kan komen van het werk als wimperspecialist. Maar laat je niet ontmoedigen! Bij elke klant die je hebt geholpen, wordt het makkelijker om een volgende klant te krijgen. Want een klant kent gemiddeld weer twintig andere potentiële klanten. Dus als iemand tevreden is, profiteer je op den duur van mond-tot-mondreclame.


Welke technieken zijn er voor het plaatsen van extensions?

Er zijn drie populaire technieken: de one by one techniek, de 3D/5D volume techniek en wimperlifting. Hieronder lees je wat dat ongeveer inhoudt.

One by one techniek

Bij de one by one techniek plaats je een wimper op een natuurlijke wimper. Dat gebeurt per wimper, vandaar dat het de one by one (een voor een) techniek heet. Deze techniek gebruik je als je voor een natuurlijke en elegante look wil gaan. Het geeft de wimpers lengte en een voller uiterlijk, zonder dat het er te dik bovenop ligt dat iemand nepwimpers draagt.

Russian Volume techniek

Bij de (Russian) Volume techniek ga je voor een intense en glamoureuze look. Per natuurlijke wimper worden drie kunstwimpers geplaatst, waardoor het oog drie keer zoveel wimpers heeft. Hiermee creëer je een waaierachtige blik die niemand zal ontgaan. Deze techniek valt wat meer op dan een one by one techniek, tegelijkertijd kan het wel ontzettend mooi staan. Het is maar net waar jij (of waar je klant) behoefte aan heeft. Er zijn twee varianten: 3D volume techniek en 5D volume techniek, waarbij je vijf wimpers per natuurlijke wimperhaar plaatst.

Wimperlifting (zonder extensions)

Bij wimperlifting worden je natuurlijke wimpers gelift zonder dat er kunstwimpers geplaatst worden. De wimpers worden gelift door siliconen pads die zes tot negen weken blijven zitten. Je hebt hierdoor geen mascara of wimperkruller meer nodig.


Veelgestelde vragen over wimper extensions

Dit is een overzicht van veelgestelde vragen over wimper extensions. Na het volgen van een cursus weet jij de antwoorden op deze vragen en meer uit je hoofd.

Hoe lang blijven wimperextensions zitten?

Gemiddeld blijven wimperextensions vier tot zes weken zitten. Het is afhankelijk van hoe snel je eigen haar groeit en welk type lijm er wordt gebruikt.

Hoe haal je wimperextensions eraf?

Een veilige methode om wimperextensions eraf te halen, is stomen met olijfolie. Ontdoe je gezicht van de make-up en vul een kom met kokend water. Doe je gezicht boven de kom en hang een theedoek over je hoofd zodat de stoom ‘gevangen’ blijft, blijf zo’n tien minuten hangen. Na het stomen pak je een watje dat je insmeert met wat olijfolie, wrijf zachtjes over je wimpers tot ze uit beginnen te vallen.

Waarom nemen mensen wimperextensions?

Mensen nemen wimperextensions om mooie, volle wimpers te hebben zonder dat ze daar veel tijd aan kwijt zijn. Je hoeft geen mascara op te doen, je hoeft je wimpers niet te krullen en je hoeft ’s avonds je mascara er niet vanaf te halen. Ook handig op vakantie, want je hoeft je geen zorgen te maken dat je mascara uitloopt.

Hoe duur zijn wimperextensions?

Het laten zetten van wimperextensions kost gemiddeld €70 voor een behandeling van 1,5 uur. Als je eenmaal extensions hebt, kun je een refill krijgen, dat kost tussen de €25 en €50.

Kan ik gewoon douchen en zwemmen met wimperextensions?

Ja dat kan, mits de behandeling minimaal 24 uur geleden heeft plaatsgevonden.


Hoe kan je zelf meer leren over wimper extensions?

Voordat je een cursus gaat volgen kun je alvast informatie opzoeken. Daarnaast kan het een mooie aanvulling zijn tijdens de cursus. En natuurlijk kun je ook altijd blijven bijleren en/of inspiratie opdoen.

YouTube

Op YouTube zijn heel wat beauty vloggers actief die jou van alles en nog wat kunnen vertellen over het zetten en liften van wimpers. Zoek maar op de termen wimper extension en wimperlifting en kijk wat er allemaal beschikbaar is. Er zijn uitleg video’s in elke taal beschikbaar.

Instagram

Op Instagram zijn veel wimperspecialisten actief. Ook zijn er veel meiden die hun net gezette wimpers op hun profiel plaatsen. Om dit soort content te vinden, moet je de juiste hashtags gebruiken zoals #wimperextension #wimperlift #3Dtechnique #5Dtechniek #onebyonelashes et cetera.

Pinterest

Pinterest is hét online moodboard voor lifestyle. Van je interieur tot en met beauty. Als je hier een paar wimper gerelateerde termen intoetst, zie je de mooiste afbeeldingen die als inspiratie kunnen dienen.


Conclusie

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun wimpers te verlengen (wimper extensions) of hun wimpers te liften (wimperlifting). Om dit te doen, gaan zij naar een wimperspecialist. Iedereen die dat wil, kan wimperspecialist worden. Maar voordat je aan de slag kunt, moet je wel een professionele cursus of opleiding volgen.


foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is tekstschrijver en UX-specialist bij Tekstbureau Sans Plus. Ze schrijft over alles wat mensen bezighoudt: van persoonlijke ontwikkeling tot het maken van mooie reizen.


© IC.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies