IC.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving voor een cursus.

Excel cursus: 5 beste trainingen om Excel te leren

Excel cursus: 5 beste trainingen om Excel te leren

Foto Claire Orth
Claire Orth
Laatst bijgewerkt: 3 mei 2022

Wil jij de komende periode gebruiken om je Excel kennis bij te spijkeren of op te krikken? Dan kan het verstandig zijn om een cursus te volgen. Via een cursus leer je onder begeleiding van professionals deze software op de juiste manier te gebruiken.


Onze aanraders

1

NTI - Excel Cursus

 • Tijdsduur: 2 maanden
 • Slechts 4 uur studielast per week
 • Optie om meer begeleiding te krijgen met de Plus-variant
2

Thuiscursus.nl - Thuisstudie Microsoft Excel

 • Tijdsduur: 3 tot 6 maanden
 • Leer op je eigen tempo
 • Mogelijkheid om je kennis toe te passen tijdens een stage
3

NHA - Cursus Excel

 • Tijdsduur: 5 maanden
 • Keuze uit Excel versie 2019, 2016 of 2013
 • Kies zelf of en wanneer je jouw kennis wilt toetsen

De beste online Excel Cursussen

1. NTI - Excel Cursus

2 maanden Beginners (NTI Diploma) v.a. €176.14
Bekijk op Nti.nl

Wil je meer begeleiding? Dan kan je kiezen voor de PLUS-variant. Je krijgt dan extra uitleg en online lessen, waarin je jouw vragen direct kunt stellen aan een ervaren docent. Na het afronden van de cursus  kan je Excel als budgettair, database of begrotingsprogramma gebruiken. Je verworven Excel vaardigheden kan je toepassen in je zakelijke en privé leven.

Waar leer je?

Bij deze cursus ga je meteen aan de slag met Excel. Je krijgt stap voor stap instructies met praktische voorbeelden. Zo krijg je geleidelijk een hoger niveau qua Excel vaardigheden. Je leert onder meer over berekeningen automatiseren, operator, navigeren en invoeren. Ook ga je aan de slag met celeigenschappen en opmaak, reeksen en lijsten. Dit alles leer je in slechts 4 uur per week in 2 maanden tijd.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 2 maanden
 • Slechts 4 uur studielast per week
 • Optie om meer begeleiding te krijgen met de Plus-variant
Bekijk deze cursus

2. Thuiscursus.nl - Thuisstudie Microsoft Excel

3 tot 6 maanden Beroepsniveau (Diploma van de Ondernemersschool NHOC) v.a. €169
Bekijk op Thuiscursus.nl

Na het afronden van deze Excel cursus kan je een stuk efficiënter werken. Je leert namelijk Excel voor jou te werken in plaats van andersom. Door deze cursus te volgen geef je jouw administratieve, commerciële of analytische carrière een impuls. Je leert over de diverse mogelijkheden, zodat je na de cursus anderen nieuwe dingen kunt leren over Excel.

Wat leer je?

In de cursus leer je hoe je professioneel Excel kunt gebruiken. Zo leer je onder meer de voordelen en mogelijkheden van Excel, zelf grafieken en tabellen opmaken en overzichten maken en gegevens beheren. Daarnaast leer je complexere dingen zoals Excel gebruiken bij je boekhouding, een database aanleggen en gebruiken *en celadressering. Je leert alle mogelijkheden van Excel, waardoor jij effectiever kunt werken.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 3 tot 6 maanden
 • Leer op je eigen tempo
 • Mogelijkheid om je kennis toe te passen tijdens een stage
Bekijk deze cursus

3. NHA - Cursus Excel

5 maanden Beginners (NHA-instituutsdiploma) v.a. €199
Bekijk op Nha.nl

Deze cursus helpt jou om meer te halen uit Excel. Hierbij maakt het niet uit of je Excel gebruikt voor je hobby of voor je werk. Met deze cursus ga je aan de slag met de vele mogelijkheden die Excel heeft. De cursus is praktisch ingesteld, zodat je meteen je nieuwe kennis toepast. Zo onthoud je het geleerde nog beter. De cursus is afwisselend door het lezen van theorie, bekijken van instructievideo’s en praktische opdrachten.

Wat leer je?

Na het afronden van de cursus kan je veel mogelijkheden van Excel uiterst benutten. Je leert onder andere modellen maken en celopmaak, formules en functies en het gebruik van Excel als database. Daarnaast worden de volgende onderwerpen behandeld: besturingselementen, uitkomsten van Excel-formules grafisch presenteren en besturingselementen. Je leert ook Excel te koppelen aan andere programma’s, zodat je nog efficiënter kunt gaan werken.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 5 maanden
 • Keuze uit Excel versie 2019, 2016 of 2013
 • Kies zelf of en wanneer je jouw kennis wilt toetsen
Bekijk deze cursus

4. Microsoft Excel - Basis - Thuis of Klassikaal

Beste voor beginners 1 maand Beginners (LOI-Diploma) v.a. €92

Met deze cursus leer je de basis van Microsoft Excel. Het is een echte doe-cursus. Je leert namelijk Excel moeiteloos gebruiken aan de hand van oefeningen en heldere uitleg. Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de cursus te volgen. Zelfs met geen kennis over Excel kan je starten met deze praktijkgerichte cursus. Na het volgen van de cursus ontvang je een LOI-diploma.

Wat leer je?

Je leert de meest voorkomende Excel-functies. Je gaat onder meer aan de slag met in spreadsheets werken en deze opslaan in verschillende bestandsindelingen, rijen en kolommen bewerken en gegevens invoeren in een cel. Ook leer je grafieken, getallen en teksten opmaken. Dit leer je door uitleg met behulp van instructiefilmpjes, infographics en multimediaal lesmateriaal.

Waarom deze cursus?

 • In 1 maand praktisch de basis leren van Excel
 • All-In prijs, geen bijkomende kosten
 • Zeer uitgebreide cursus met video en visuele ondersteuning en begeleiding door vakmensen

5. Microsoft Excel - Gevorderd - Thuis of Klassikaal

2 maanden gevorderden (LOI Diploma) v.a. €184

Deze cursus voor gevorderden is geschikt voor jou als je al basiskennis hebt van Excel. Na het afronden van de cursus kan je Excel professioneel gebruiken. De cursus is onder andere interessant voor (directie)secretaresses, secretarieel medewerkers, verkopers en accountmanagers. Ook als je voor een andere beroep of doeleinde veel gebruik maakt van Excel kan deze cursus interessant zijn voor jou.

Wat leer je?

De cursus start eerst met een korte herhaling van de basisfuncties. Vervolgens ga je aan de slag met verschillende vaardigheden. Zo leer je grafieken maken en geavanceerde functie toe te passen. Daarnaast leer je de diverse functies met betrekking tot spreadsheets, zoals beveiligingsvoorzieningen voor spreadsheets toepassen en spreadsheetgegevens valideren en controleren. Je krijgt uitleg met behulp van onder meer instructiefilmpjes en infographics.

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 2 maanden
 • Korte herhaling van de basisfuncties
 • Leer Excel professioneel gebruiken!

Waarom een cursus Excel online volgen?

blank

Er zijn verschillende redenen waarom een cursus Excel volgen van meerwaarde kan zijn. De reden verschilt per persoon. Hieronder lees je een aantal aanleidingen om een cursus Excel online te volgen.

Verbreding en/of verdieping van je kennis

Een cursus Excel helpt je om je kennis te verbreden en/of te verdiepen. Je kennis verbreden is bijvoorbeeld als je leert tabellen maken terwijl je dit voorheen nog niet kon. Als je dit al kunt kan je jouw kennis verbreden door bijvoorbeeld te leren tabellen op te maken en andere soorten tabellen te maken. Als je jouw kennis wilt verdiepen is een cursus Excel voor gevorderden meestal een goede keuze.

Goede aanvulling op je CV

Je kunt op je CV neerzetten dat je de cursus en/of het diploma hebt behaald. Hiermee kun je bewijzen hoe goed je Excel beheersd. Dit kan vervolgens je kans op bepaalde banen vergroten. Goede Excelvaardigheden zijn onder andere belangrijk voor administratieve banen en banen in de financiële sector. Ook onderzoekers, accountmanagers, secretarieel medewerkers en verkopers maken vaak veel gebruik van Excel in hun werk.

Leren op je eigen snelheid

Door online een cursus te volgen kan je leren wanneer jij wilt en hoe vaak je wilt. Hierdoor kan je op jouw eigen tempo de cursus volgen. Een online cursus Excel is dus ideaal als je een erg wisselend werkrooster hebt en de ene week het drukker hebt dan de andere werk. Als je Excel gebruikt in je werk kan je het meteen toepassen in je werk. Zo leer je het extra snel en onthoud je de geleerde stof beter.

Certificering voor je kennis

Door het kunnen tonen van een certificaat of diploma heb je meer bewijskracht hoe goed je excel vaardigheden zijn. Tegelijkertijd door je kennis te toetsen weet je hoe goed de leerstof is blijven hangen. Je weet hierdoor ook met welke onderdelen je nog meer moet oefenen met Excel. Naast dat een certificaat bewijs is van je vaardigheden kan het je motiveren om goed de cursus te doorlopen. Je hebt hierdoor immers een doel om te behalen!

Efficiënter werken

Als je goed Excel onder de knie hebt kan je veel efficiënter werken. Zo kan je door het gebruik van formules in Excel sneller berekeningen maken. Door tabellen te maken kan je sneller inzicht krijgen in bijvoorbeeld je uitgaven of inkomsten. Ook kan je hierdoor makkelijker controleren op dubbele waarden in grote bestanden met gegevens. Daarnaast verklein je door het werken met Excel de kans op het maken van rekenfouten. Hierdoor hoef je minder je berekening te controleren. Dit scheelt ook weer tijd.

Leer alle mogelijkheden met Excel

Veel mensen kennen slechts een deel van de mogelijkheden van Excel. Sommige gebruiken het zelfs alleen om teksten in te schrijven. Er is echter veel meer mogelijk met dit programma. Door een cursus leer je de grote hoeveelheid aan functionaliteiten en mogelijkheden kennen én gebruiken. Je kunt onder andere het volgende met excel: complexe berekeningen snel maken en heldere grafieken of andere figuren maken. Door te berekenen met Excel verklein je de kans op het maken van fouten.

Hieronder lees je een aantal functies die er mogelijk zijn met Excel.

Datum- en tijdfuncties
Je kunt hiermee het aantal dagen, maanden of jaren tussen twee datums berekenen.

Statische functies
Hiermee kan je verschillende statistieken voor sets waarden bepalen.

Databasefunctie
Hiermee kan je berekenen maken met een database.

Tekstfuncties
Hiermee kan je de manier waarop een getal wordt weergeven veranderen door het op te maken met een notatiecode.

Wiskunde en trigonometrische functies

Daarnaast zijn er nog de volgende functies mogelijk.

 • Kubusfunctie
 • Technische functies
 • Financiële functies
 • Informatiefuncties
 • Logische functies
 • Zoek- en verwijzingfuncties
 • Wiskunde en trigonometrische functies

Meten is weten

Met Excel kan je makkelijk gegevens inzichtelijk maken met verschillende figuren, zoals tabellen en grafieken. Dit is ideaal als je jouw prestaties goed wilt bijhouden. Je kunt bijvoorbeeld prestaties bijhouden van je verkopen op je werk of hoeveel je afvalt per periode. Zo weet je of je goed op weg bent om je doel te behalen. Dit kan je ook motiveren. Ook helpt het je om andere mensen inzicht te geven in je prestaties.

Houd je kennis bij

De digitale ontwikkelingen gaan razendsnel. Dit geldt ook voor programma’s zoals Excel. Als je een nieuwe update van Excel krijgt krijg je vaak ook nieuwere functionaliteiten. Door de digitale ontwikkeling kan je kennis snel verouderen. Door een cursus Excel te volgen leer je de nieuwe functionaliteiten en houd je jouw Excel vaardigheden actueel. Hieronder lees je een aantal nieuwe functionaliteiten van de Excel versie van 2021.

 • Cocreatie
  Je kunt samen met een collega dezelfde werkmap in Excel openen en hieraan werken. Als je coauteur bent van het bestand zijn de wijzigingen al binnen enkele seconden zichtbaar.
 • LET-functie
  Met deze functie worden namen toegewezen aan berekeningsresultaten. Hierdoor kan je tussentijds waarden, berekenen of het definiëren van namen in een formule opslaan.
 • Moderne opmerkingen
  Je kunt in deze versie zelf bepalen wanneer je opmerkingen naar je co-auteurs verzendt.
 • Zie wie er in je werkmap bezig is
  Deze functie is helaas nog niet beschikbaar in Excel LTSC 2021.
 • Extra functies
  Je kunt berekeningen en inzichten versnellen door de nieuwe functies: sorteren.op, uniek, reeks, aselect.matrix, filteren en sorteren.

Opfrissen van je kennis

Heb je een tijdje geen Excel gebruikt en moet je het weer gebruiken? Dan helpt een Excel cursus je om je kennis weer op te frissen. Als je al eerder gebruik hebt gemaakt van Excel kan je het beste kiezen van een Excel cursus die je op jouw eigen tempo kunt volgen. Zo kan je er sneller doorheen lopen en blijft de cursus uitdagend genoeg.


Wat kost een Excel cursus?

Je kunt al een cursus Excel aanschaffen voor 92 euro. De kosten van een Excel cursus kunnen oplopen tot 192 euro. Regelmatig zijn er aanbiedingen voor cursussen. Houd deze goed in de gaten.


Hoelang duurt een Excel cursus?

Een Excel cursus kan je al binnen twee maanden afronden. Je besteed dan 4 uur per week aan het leren over Excel en het oefenen met Excel. De duur van een cursus kan oplopen tot zes maanden. Diverse cursussen kan je ook versneld volgen, waardoor je twee keer zo snel klaar bent met de cursus.


Waar let je op wanneer je Excel wilt leren?

blank

Er zijn een aantal aspecten waarop je moet letten als je Excel wilt leren, zoals de versie van Excel en het uitoefenen met praktijkvoorbeelden.

Versie van Excel

Check goed bij welke versies van Excel de cursus past. De cursussen zijn meestal niet geschikt voor alle versies van Excel. Dit komt doordat de verschillende versies van Excel andere functionaliteiten hebben. Als je een nieuwere versie van Excel hebt heb je meer mogelijkheden. Heb je een oudere versie van Excel? Dan kan het misschien de investering waard zijn om een nieuwere versie aan te schaffen. Bij sommige cursussen krijg je bij de aankoop van de cursus korting op de aankoop van het programma Excel. Je kunt ook een Office pakket kopen, waarin naast Excel andere office programma’s zoals Word zijn inbegrepen. Als je de nieuwste versie koop heb je meteen profijt van alle nieuwe functionaliteiten van de andere programma’s. Het kan ook lastig samenwerken zijn als je een oudere versie hebt en moet samenwerken met een collega in Excel. Soms zijn de versies namelijk niet compatibel.

Zorg ervoor dat je oefent met praktijkvoorbeelden

Alleen met lezen over Excel ga je het niet leren gebruiken. Het is vooral belangrijk dat je oefent met praktijkvoorbeelden, zodat je de theorie leert toepassen. Hoe sneller je het toepast hoe sneller je leert. Pas daarom de geleerde theorie zo snel mogelijk toe. Excel leer je dus door te oefenen, oefenen en oefenen! Oefen bijvoorbeeld met het maken van berekeningen, verschillende figuren maken en het opmaken van de figuren.

Gebruik sneltoetsen

Je werkt nog efficiënter door sneltoetsen te gebruiken. De eerste stap naar sneller typen is 10 vingers gebruiken in plaats van slechts 2 vingers. Door 10 vingers te gebruiken kan je jouw handen op dezelfde plek laten en sneller typen. Hierdoor werk je effectiever. Bij Excel kan je net als bij veel andere programma’s gebruik maken van sneltoetsen. Hieronder lees je een aantal sneltoetsen die je kunt gebruiken.

 • Ctrl-c-kopiëren
 • Crl-v -plakken
 • Ctrl-x-knippen
 • Ctrl+s-werkmap op te slaan
 • Ctrl-z-een recente actie ongedaan maken
 • Ctrl+o-een werkmap openen
 • Alt+N-ga naar het tabblad invoegen
 • Ctrl+b-de opmaak vet toepassen
 • Alt+A-ga naar het tabblad gegevens
 • Alt+w-ga naar het tabblad beeld
 • Alt+R, AR-randen toevoegen

Zo zijn er nog veel anderen sneltoetsen die je leven makkelijker kunnen maken!

Loop je tegen problemen aan? Schrijf ze op

Lukt iets niet in Excel? Schrijf het dan meteen op. Je kunt dan ervoor kiezen om meteen op te zoeken waarom het niet lukt of dit later uitzoeken, Door het zelf uit te zoeken onthoudt je het nog beter. Ook door het antwoord op te schrijven onthoud je het beter. Kom je er zelf niet uit? Dan kan je bij een cursus met begeleiding van een vakdocent hulp hiervoor aan hen vragen. Via de volgende websites kan je antwoord vinden op veel vragen over Excel.

 • www.excelvraag.nl
  Via een zoekbalk kan je invullen waar je antwoord op wilt hebben.
 • Microsoft Ondersteuning
  Hier kan je jouw vraag stellen in een balk. Vervolgens krijg je een voorgestelde suggesties die past bij je vraag met informatie.
 • Tweakers
  Dit is een forum waarop veel mensen vragen en antwoorden hebben gepost over Excel.
 • Terzake Excel
  Je kunt je ook aanmelden om twee keer per maand Exceltips te ontvangen.

Hoe bepaal ik mijn niveau?

Online zijn er gratis testen beschikbaar om jouw kennis van Excel te testen. Zo kun je inzicht krijgen in welke cursus bij je past. Hieronder vindt je een aantal links waar je jouw Excel kunt testen.

Bij alle cursussen kan je ook advies krijgen over of de cursus bij je past.


Zijn deze cursussen geschikt voor beginners?

Bijna alle cursussen zijn geschikt voor beginners. De cursus ‘Microsoft Excel – Gevorderd – Thuis of Klassikaal’ is speciaal voor gevorderden.  Ben je een beginner, maar wil je graag jouw niveau van Excelvaardigheden veel verbeteren? Dan kan je bijvoorbeeld een Excel cursus voor beginners versneld volgen en aansluitend de cursus voor gevorderden starten.


Wat leer je in een cursus Excel?

In een cursus voor beginners leer je over de meest voorkomende Excel-functies. Je leert onder andere het volgende:

 • Met spreadsheets werken en spreadsheets opslaan in verschillende bestandsindelingen.
 • Getallen en teksten opmaken in een spreadsheet.
 • Grafieken maken, kiezen en opmaken.
 • Gegevens invoeren in een cel en gebruiken voor het maken van lijsten.

In een cursus voor gevorderden krijg je eerst een korte herhaling van de basisfuncties. Aansluitend hierop krijg je verdiepende stof over Excel. Je leert tijdens een cursus voor gevorderden onder andere het onderstaande.

 • Geavanceerde functies voor grafiekopmaak toepassen.
 • Scenario’s maken en gebruiken.
 • Functies koppelen, insluiten en importeren gebruiken om gegevens te integreren.
 • Beveiligingsvoorzieningen voor spreadsheets toepassen.

Voor welke banen heb je een Excel cursus nodig?

Een Excel cursus komt bij vele banen van pas. Bijna in elke baan waarbij je een computer gebruikt wordt Excel gebruikt. In de onderstaande banen wordt er veel gebruik gemaakt van Excel.

 • Bedrijfsanalist
 • Accountant
 • Administratief medewerkers
 • Secretaresses

In vacatures waarin Excel nodig is wordt ook aangegeven dat je ervaring nodig hebt met Excel. Als je wilt solliciteren op een vacature waarin ze dit vragen kan het volgen van een Excel cursus je kans op de baan verhogen.


Hoe kun je je voorbereiden op een cursus Excel?

Voor de Excel cursus voor beginners hoef je eigenlijk geen voorbereidingen te treffen. Het enige wat je moet doen is er voor zorgen dat je de juiste Excel versie hebt. Andere dingen die je kunt doen om je voor te bereiden is bijvoorbeeld een studieplanning maken. Reserveer genoeg ruimte in je agenda om tijd te besteden aan de cursus. Je kunt je ook inlezen over de onderwerpen die in de cursus behandeld worden. Zo weet je wat je te wachten staat.


Gratis Excel leren

Wil je geen geld uitgeven voor een cursus of wil je alvast gratis een beetje Excel leren? Dan zijn er diverse manieren om Excel gratis te leren.

Cursussen van Microsoft

Microsoft biedt verschillende videotrainingen voor Excel aan om je meer te leren over het gebruiken van Excel. Per onderwerp is er een aparte video. De video’s duren vaak minder dan een minuut. Zo kan je snel iets nieuws leren. Houd je meer van lezen dan kijken? Dan kan je de uitleg onder de video bekijken. Hier staat samengevat wat er in de video wordt uitgelegd. Je kunt de volgende trainingvideo’s bekijken.

 • Snel starten
 • Inleiding tot Excel
 • Rijen en kolommen
 • Cellen
 • Opmaak
 • Formules en functies
 • Tabellen
 • Grafieken
 • Draaitabellen
 • Delen en samenwerken
 • Gekoppelde gegevenstypen
 • Power Query leren kennen
 • Een rondleiding volgen
 • Zelfstudie formules
 • Uw eerste draaitabel maken
 • Haal meer uit draaitabellen

Proberen

Je leert Excel door gewoon te proberen! Open je Excel, bekijk de verschillende opties in de balk en probeer iets uit. Dit is een goede manier van leren als je leertype ‘doener’ bent. Een doener houdt meestal niet van lezen of eerst naar uitleg luisteren. Een doener wilt meteen aan de slag en dingen uitproberen.

Kom je er toch niet uit? Dan kan je bij het knopje ‘help’ gaan naar ‘contact support’. Hier kan je intypen wat je zoekt, bijvoorbeeld ‘grafiek’. Vervolgens krijg je een link naar informatie over grafieken. Ook kan je klikken op de knop ‘show training’ bij het knopje ‘help’. Hier krijg je vervolgens de gratis cursussen van Microsoft te zien. Via Google vindt je ook veel antwoorden op je vragen over Excel.

Youtube

Op Youtube vind je een grote hoeveelheid aan tutorials voor Excel. Je vindt hier niet alleen filmpjes voor beginners, maar ook voor gevorderden. Het voordeel van het grote aanbod is dat je altijd wel een lesgever vindt die bij jou past! Ook heb je de keuze uit Engelstalige en Nederlandstalige filmpjes. Veel Youtubefilmpjes bestaan uit verschillende delen, zodat je in stappen veel kunt leren over Excel. Hieronder vind je een aantal Youtube filmpjes die je helpen om Excel te leren.

Zoals je ziet bestaan veel video’s uit meerdere delen. Als je eenmaal de eerste video hebt bekeken wordt je vanzelf verwezen naar de vervolgvideo.

Gratis cursussen

Typ in op Google ‘gratis cursus Excel’ en je vindt bijna 499.000 resultaten. Veel organisaties bieden een gratis Excel cursus aan. Zo zit er vast wel een cursus bij die bij jou past. De ene cursus bevat veel video’s en de andere cursus bestaat vooral uit praktische opdrachten. Zoek een cursus die bij jouw leertype past. Bij een doener en een beslisser past een cursus met veel praktische opdrachten. De dromers en de denkers houden meer van lezen en luisteren. Echter geldt voor alle leertypes dat het belangrijk is om voldoende praktische opdrachten uit te voeren. Juist door je kennis toe te passen leer je Excel echt onder de knie te krijgen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een van deze gratis cursussen.

Conclusie

Het leren van Excel kan dus op vele manieren. Echter als je snel Excel wilt leren is het verstandig om een online cursus te volgen. Bij een online cursus leer je gestructureerd hoe je Excel kunt gebruiken. Door een gestructureerde manier van leren leer je het veel sneller. Dat scheelt je veel tijd! Daarnaast krijg je veel praktijkvoorbeelden in de cursussen. Hierdoor beheers je niet alleen de kennis, maar kan je het ook echt toepassen.

Het andere grote voordeel van een online Excel cursus is dat je bij diverse cursussen hulp kunt krijgen van een vakdocent. Hierdoor heb je altijd iemand die je kan helpen als je iets niet begrijpt. Naast de online cursussen kan je met de gratis filmpjes extra oefenen en meer uitleg bekijken.


foto auteur Claire Orth
Dit artikel is geschreven door Claire Orth

Ik ben allround tekstschrijver en heb veel affiniteit met onderwijs, psychologie en leefstijl. Graag verdiep ik mij in diverse onderwerpen om jou te informeren middels mijn teksten.


© IC.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies