IC.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving voor een cursus.

Wat is de beste (online) Astrologie Cursus?

Wat is de beste (online) Astrologie Cursus?

Foto Anne von Gleich
Anne von Gleich
Laatst bijgewerkt: 19 december 2022

Wat staat er allemaal in de sterren geschreven? Volgens de astrologen een heleboel! Van je zonneteken, tot je maanteken, je horoscoop en je ascendant: er valt nog genoeg te ontdekken. Met een cursus astrologie leer je hier alles over. Daarmee kun je niet alleen jezelf, maar ook anderen helpen. Op deze pagina lees je waar je op met letten bij het kiezen van een cursus en zie je alvast een overzicht van vijf goede cursussen.


Onze aanraders

1

NHA - Cursus Astrologie: meer tussen hemel en aarde

 • Tijdsduur: 15 maanden
 • Start binnen enkele minuten
 • Tijdelijk met 50% korting
2

Laudius - Leer de geheimen van Astrologie

 • Tijdsduur: 9 maanden
 • Tijdelijk 80% jubileumkorting
 • 14 dagen gratis proberen
3

Soofos.nl - Cursus Astrologie: Wat onthult jouw horoscoop?

 • Tijdsduur: 3 uur
 • Levenslange toegang
 • Nu met 17% korting

Wat leer je tijdens een Astrologie Cursus?

blank

In het kort leer je alle astrologische kennis die je nodig hebt om astroloog te worden. Of je het nu als hobby of als professional ziet. Hieronder leggen we daar meer over uit.

Welke astrologische tekens zijn er allemaal?

Tijdens een cursus astrologie leer je welke tekens het sterrenstelsel allemaal heeft. Van sterren tot planeten. De horoscoop, zoals vele mensen die kennen, is slechts een van de vele persoonlijke tekens uit het sterrenstelsel. Tijdens de cursus leer je wat er nog meer is: bijvoorbeeld het aardeteken, de geboortehoroscoop en de ascendant.

Hoe bereken je de astrologische tekens?

Als je eenmaal weet wat er allemaal mogelijk is, wil je natuurlijk te weten komen welke zonnetekens jij zelf hebt. Tijdens de cursus leer je om deze te berekenen. Na afloop van de cursus kun je deze berekeningen ook voor ander mensen maken.

Hoe interpreteer je de astrologische tekens?

Stel dat je jezelf of iemand anders helemaal in kaart hebt gebracht aan de hand van de sterren. Wat zeggen deze bevindingen dan eigenlijk? Tijdens de cursus leer je om de zonnetekens, zoals de geboortehoroscoop, te interpreteren. Je leert om uit te leggen wat het teken voor jezelf of voor iemand anders betekent.


Waar let je op bij het kiezen van een cursus Astrologie?

blank

Bij het vergelijken van cursussen astrologie, let je op het studieprogramma, de begeleiding, de beoordelingen, de certificering, de prijs en de betrouwbaarheid van het opleidingsinstituut.

Het studieprogramma

Astrologiecursussen zijn onderling verschillend. Er zijn bijvoorbeeld cursussen die ingaan op verschillende astrologische benaderingen, van China tot Europa. Maar er zijn ook cursussen die zich beperkten tot slechts één stroming. Daarom is het goed om te bedenken wat je wilt leren en om te controleren of de cursus daar inderdaad aan voldoet.

Persoonlijke begeleiding

De mate van persoonlijke begeleiding verschilt per cursus. Ben je iemand die graag feedback krijgt van een docent? Kijk dan of de cursus die je op het oog hebt dit aanbiedt. Als dat niet het geval is, raden we aan om voor een andere cursus te kiezen.

Beoordeling van andere cursisten

Een goede manier om een realistisch beeld van een cursus te krijgen, is door beoordelingen van andere cursisten te bekijken. Wat voor cijfer krijgt de cursus bijvoorbeeld? Hebben al veel mensen meegedaan, of ben je een van de eersten? En wat schrijven mensen als reactie? Door hiernaar te kijken, krijg je wat meer gevoel bij de goede en minder goede punten van de cursus.

De certificering

Wil jij van astrologie je werk maken? Dan kun je het beste voor een cursus met een goede certificering gaan. Bij voorkeur een erkend diploma, maar als dit niet mogelijk is, dan op z’n minst een instituutsdiploma of certificaat. Hiermee toon je aan dat je over de juiste kennis bezit.

De prijs

Kun je lastig kiezen tussen twee verschillende cursussen, omdat deze heel erg op elkaar lijken? Misschien kan de prijs je doorslag geven. Het geld dat je bespaart, kun je dan weer steken in iets anders steken.

Betrouwbaarheid van de opleider

Er zijn heel wat individuen en opleidingsinstituten die cursussen en workshops maken. Helaas is niet elke persoon of organisatie even geschikt om dit te doen. Je hebt er heel wat onbetrouwbare types tussen zitten. Kijk daarom altijd even naar de geschiedenis van de organisatie, de aanwezigheid van keurmerken et cetera. De cursussen die je op deze pagina ziet, zijn allemaal van betrouwbare opleiders.


Hoe kun je een astroloog worden?

blank

Om astroloog te worden, moet je allereerst een opleiding of cursus volgen. Hoe beter de opleiding staat aangeschreven, hoe groter jouw baankansen zijn. Daarnaast helpt het om je, na het afronden van de cursus, een keurmerk aan te vragen bij de ASAS (Astrologische Associatie). Meer informatie daarover, vind je op hun website.

Daarna moet je bepalen wat je wil: voor jezelf beginnen als astroloog, door bijvoorbeeld een eigen praktijk te openen of naar beurzen te gaan? Of toch liever in loondienst bij een medium, radiostation of magazine? Maak eerst een keuze, zodat je daarna alles kunt doen jouw droom na te jagen.

Om je een eerlijk beeld te geven: er zijn niet zoveel vacatures voor astrologen. Het kan dus best lastig zijn om hier van rond te komen. Maar gelukkig is astrologie zeker iets wat je naast een vaste baan of druk gezinsleven kunt doen, waardoor je er toch wat extra’s mee verdient.


Wat kost een cursus Astrologie?

Een online cursus astrologie kost gemiddeld €192. De goedkoopste cursus op deze pagina is €49,95 voor een cursus met 10 lessen, in totaal 3 uur en 10 minuten cursusmateriaal. De cursus van Laudius is ook zeer goedkoop, op dit moment slechts €39 voor een hele volledige cursus. Dat komt doordat deze opleider op dit moment 80% jubileumkorting aanbiedt.


Wat kun je allemaal leren over sterren en horoscopen?

blank

In feite kun je oneindig doorleren over sterren en horoscopen. Het universum is namelijk gigantisch en wetenschappers hebben nog lang niet alles ontdekt. Hieronder staan de belangrijkste vaardigheden die je kunt leren:

Sterren en horoscopen lezen

De eerste vaardigheid die je moet hebben, is dat je sterren en horoscopen kunt lezen. Je kunt leren om de verschillende horoscopen van elkaar te onderscheiden en om de stand van de sterren te analyseren.

De stand van de sterren interpreteren

Vervolgens doe je natuurlijk iets met die informatie. Je kunt leren wat de stand van de sterren je in astrologische zin vertelt. Ook kun je de horoscoop gebruiken om iemands persoonlijkheid of levensloop te duiden.

Horoscopen berekenen

Je eigen horoscoop en andere astrologische tekens ken je waarschijnlijk wel. Maar hoe zit dat met die van andere mensen? Het is waardevol om te weten hoe je iemands horoscoop en tekens berekent. Dan kun je anderen helpen om meer inzicht in zichzelf te krijgen met behulp van de sterren.

Invloed van de planeten

Volgens de astrologie, hebben alle planeten een uitwerking op ons leven. Een planeet die je altijd terug ziet komen, is de maan. Niet voor niets wordt er beweerd dat er in de nacht van volle maan gekke dingen gebeuren. Andere planeten die je vaak terug hoort komen in de astrologie, zijn Mercurius, Mars en Venus.


Chinese Astrologie: wat zijn dierenriemtekens en wat kun je er over leren?

blank

De Chinese dierenriem is volgens de verhalen ontstaan toen Boeddha alle dieren bij zich riep voordat hij stierf. Dit zijn de 12 tekens van de Chinese dierenriem:

 1. Rat
 2. Os
 3. Tijger
 4. Haas
 5. Draak
 6. Slang
 7. Paard
 8. Geit
 9. Aap
 10. Haan
 11. Hond
 12. Varken

Je geboortejaar bepaalt wel dierenriemteken jij hebt. Op deze website zie je een plaatje met alle jaartallen en bijbehorende dieren. Welk dier jij hebt, zegt iets over je levensloop en over je persoonlijkheid. Op de website Medium Kiezen lees je wat jouw dierenriemteken over jou zegt.


Hoe werkt je ascendant en hoe kun je dat berekenen?

Je horoscoop bestaat uit verschillende tekens, waaronder de horoscoop de ascendant. Waar de horoscoop vertelt wie je echt bent, laat je ascendant zien hoe je op anderen overkomt. Het kan best zijn dat je jezelf meer herkent in je ascendant dan in je dierenriem.

De ascendant bereken je online, bijvoorbeeld via deze website. Zodra je je ascendant weet, kun je via internet informatie vinden over wat het teken inhoudt. Tijdens een cursus doe je hier ook kennis over op.


Hoe kun je zelf leren over Astrologie?

blank

Zelf leren over astrologie, gaat het beste door YouTube-video’s te kijken en boeken te lezen. En natuurlijk door veel te oefenen met de kennis die je opdoet. Verder kan het helpen om zelf naar een medium te gaan, om te kijken hoe zo’n astrologische lezing er in de praktijk aan toegaat.

YouTube

Boeken


Leren over Tarotkaarten

Wil je jouw astrologische kennis verbreden en wat meer spirituele kennis opdoen? Een mooie aanvulling voor jouw astrologiecursus, is een cursus tarot lezen. Tijdens die cursus leer je om tarotkaarten te leggen en te interpreteren. Het kan je helpen om anders tegen situaties aan te kijken en verder te komen in je persoonlijke ontwikkeling.


Conclusie

Astrologie is erg interessant, maar voor beginners kan de hoeveelheid informatie overweldigend zijn. Een cursus helpt je om stapsgewijs de juiste kennis op te doen. Bovendien is het een mooie basis voor iedereen die meer met astrologie wil doen: of het nu voor je hobby of voor je werk is.


foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is tekstschrijver en UX-specialist bij Tekstbureau Sans Plus. Ze schrijft over alles wat mensen bezighoudt: van persoonlijke ontwikkeling tot het maken van mooie reizen.


© IC.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies