IC.nl bevat affiliate links. We ontvangen mogelijk een commissie bij jouw inschrijving voor een cursus.

Italiaans Leren: De 8 beste cursussen en taal apps 🇮🇹

Italiaans Leren: De 8 beste cursussen en taal apps 🇮🇹

Foto Anne von Gleich
Anne von Gleich
Laatst bijgewerkt: 16 januari 2023

Italië, het land van de pizza’s, de pasta’s en de wijnen. Maar ook het land van de luxe sportwagens, de klassieke bouwwerken en de afwisselende natuur. Als je de taal zou begrijpen wordt dit land nog zoveel mooier en leuker! Daarom vergelijken we op deze pagina de beste taalcursussen om Italiaans te leren spreken, verstaan, lezen en schrijven. 

Italiaans leren doet iedereen op zijn eigen manier en z’n eigen tempo. De een heeft alle tijd van de wereld om deze snelle taal te begrijpen, de ander combineert een taalcursus met een druk leven. Misschien wil je Italiaans leren om je vakanties nog leuker en makkelijker te maken. Of heb jij de taalcursus juist nodig voor je werk? Wat jouw situatie ook is, op deze pagina vindt je ongetwijfeld een taalcursus Italiaans die bij je past.


Onze aanraders

1

NTI - Italiaans voor beginners A1

 • Tijdsduur: 8 maanden
 • Persoonlijke online vaardigheden
 • Bepaal zelf je startdatum en tempo
2

NTI - Italiaanse cursus A2

 • Tijdsduur: 7 maanden
 • Ontvang een officieel certificaat
 • Krijg persoonlijke begeleiding van je docent
3

Laudius - Italiaans voor beginners (A1)

 • Tijdsduur: 5 maanden (gemiddeld)
 • Nu met 50% korting
 • Geld terug als je niet slaagt
4

Laudius - Italiaans voor beginners (A2)

 • Tijdsduur: 5 maanden
 • Cursus met examen en diploma
 • Nu tijdelijk 50% korting
5

NHA - Cursus Italiaanse taal & cultuur

 • Tijdsduur:
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Nu met gratis tablet of koptelefoon

De 8 beste online taalcursussen Italiaans

1. NTI - Italiaans voor beginners A1

8 maanden Beginners (A1) (Branchediploma) v.a. €269
Bekijk op Nti.nl

Begin bij het begin met Italiaans voor beginners (A1) van LOI! A1 is het allerlaagste taalniveau. Dat betekent dat je geen enkele voorkennis nodig hebt om deze cursus te volgen. Als je hierna wat verdieping zoekt, dan kun je daarna altijd verder leren met een andere cursus. Eerst maar eens zien of de Italiaanse les jou bevalt!

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je de belangrijkste Italiaanse woorden/zinnen kennen en uitspreken. Daar leer je ook zinnen mee te maken, zodat je na de cursus in staat bent om alledaagse gesprekken in het Italiaans te voeren. Ook leer je de basis van de spelling en grammatica, zodat je simpele zinnen ook kan lezen en schrijven. Zijn er onderdelen waar je moeite mee hebt? Dan krijg je automatisch extra oefeningen, net zolang totdat jij het onderdeel onder de knie hebt.

 

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 8 maanden
 • Persoonlijke online vaardigheden
 • Bepaal zelf je startdatum en tempo
Bekijk deze cursus

2. NTI - Italiaanse cursus A2

7 maanden Beginners (A2) (Branchediploma) v.a. €269
Bekijk op Nti.nl

Spreek je een beetje Italiaans en wil je hier graag nog beter in worden? Dat kan met de Italiaanse cursus (A2) van het NTI. Deze cursus is een logisch vervolg op de cursus hierboven. Maar je kunt de cursus ook volgen als je de basiskennis ergens anders hebt opgedaan.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer jij je zowel mondeling als schriftelijk uitdrukken in het Italiaans. Je oefent deze vaardigheden in de online leeromgeving, waar je leert aan de hand van thema’s: vervoermiddelen, reserveringen, kleding en schoenen, afspraken maken, complimenten maken, in het museum, wensen en klachten uiten, een verjaardag vieren en advies vragen en vieren. Voor elk thema lever je opdrachten in waar je docent feedback op geeft.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 7 maanden
 • Ontvang een officieel certificaat
 • Krijg persoonlijke begeleiding van je docent
Bekijk deze cursus

3. Laudius - Italiaans voor beginners (A1)

5 maanden Beginners (A1) (Laudius-diploma of getuigschrift) v.a. €99
Bekijk op Laudius.nl

Jij bent er helemaal klaar voor om een nieuwe taal te leren. Het Italiaans, om precies te zijn! Je hebt er veel zin in maar vindt het ook spannend. Veel verder dan een paar standaardwoorden kom je nog niet… Bij deze taalcursus voor beginners is dat gelukkig geen probleem. Je leert stap voor stap de Italiaanse taal, volgens de Europese richtlijnen voor vreemde talen. Aan het einde van de cursus krijg je het Laudius-diploma als kers op de taart.

Wat leer je?

De cursus Italiaans bestaat uit een aantal onderwerpen die goed van pas komen tijdens een vakantie naar Italië. Deze onderwerpen zijn onder te verdelen in: wonen, werken en familie, feest en vrije tijd, boodschappen doen, reizen en vakantie. De focus ligt op het voeren van gesprekken over deze onderwerpen.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 5 maanden (gemiddeld)
 • Nu met 50% korting
 • Geld terug als je niet slaagt
Bekijk deze cursus

4. Laudius - Italiaans voor beginners (A2)

5 maanden Beginners (A2) (Laudius-diploma of getuigschrift) v.a. €99
Bekijk op Laudius.nl

Italiaans voor beginners (A2) is een logisch vervolg op de cursus Italiaans voor beginners (A1). Tijdens deze cursus word de kennis van de vorige cursus uitgebreid met nieuwe woorden en zinnen. Het is trouwens niet zo dat je per se al een opleiding moet hebben gevolgd, iedereen is welkom om aan deze cursus deel te nemen! Het leuke van deze cursus is dat je er een Laudius-diploma of getuigschrift bijkrijgt. Een leuke beloning die ook nog eens mooi op je cv staat.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je de basis van de Italiaanse taal. De woorden en zinnen die je leert zijn handig voor allerlei situaties in het dagelijkse leven. De cursus gaat onder andere in op de thema’s reizen en vakantie, boodschappen doen, wonen, werken en familie. Een handige voorbereiding voor iedereen die binnenkort naar Italië op vakantie gaat.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 5 maanden
 • Cursus met examen en diploma
 • Nu tijdelijk 50% korting
Bekijk deze cursus

5. NHA - Cursus Italiaanse taal & cultuur

12 maanden Beginners en/of gevorderd (NHA-instituutsdiploma) v.a. €199
Bekijk op Nha.nl

Zoek jij een volledige cursus Italiaans waarin je niet alleen de taal leert spreken, maar ook bekend raakt met de Italiaanse cultuur? Dan is de Cursus Italiaanse taal & cultuur van de Nederlandse Handels Academie (NHA) een goede keuze. De cursus is praktisch ingestoken waardoor je snel Italiaans leert spreken. Al na de eerste les ken je tientallen Italiaanse woorden! Als je al wat Italiaans spreekt, dan is de gevorderdencursus iets voor jou. Als je deze twee cursussen combineert, bespaar je tijd én geld. Een aanrader!

Wat leer je?

Tijdens de beginnerscursus krijg je les over de Italiaanse uitspraak, begroetingen, naar iemand informeren, grammatica, de weg vragen, tijdsaanduidingen, in de keuken en handige begrippen. Je leert ook de typisch Italiaanse gebruiken kennen, zoals de snelle handgebaren.

Tijdens de gevorderdencursus krijg je les over nieuwe onderwerpen: recepten, werkwoorden en voornaamwoorden, tijdsvormen, in het restaurant, hoofd- en bijzinnen, op vakantie en in de tuin. Je leert nieuwe onderwerpen bespreken en de grammatica begrijpen.

Bekijk de gratis proefles

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur:
 • Lesgeld terug als je niet slaagt
 • Nu met gratis tablet of koptelefoon
Bekijk deze cursus

6. LOI - Italiaans voor beginners A2

10 maanden Beginners (A2) (Università per Stranieri di Perugia-diploma) v.a. €420

Tijdens de cursus Italiaans voor beginners leer je om binnen een maand een gesprek te voeren. In de overige maanden breid je jouw woordenschat uit en leer je om Italiaans te schrijven en te lezen. Wat deze cursus kenmerkt is de unieke lesmethode: een combinatie van papieren lesmateriaal, persoonlijke begeleiding en e-learning.

Wat leer je?

Je leert je spreekvaardigheid te oefenen aan de hand van leuke inspreek- en luisteropdrachten. Je kunt met je stem meedoen in Italiaanse animatiefilmpjes, dus het lesmateriaal is zeer levendig. Ook krijg je toegang tot extra video’s om je kennis uit te bereiden. De belangrijkste thema’s zijn: de Italiaanse cultuur, kennismaken en jezelf voorstellen, familie, winkelen, dagelijks leven, uit eten, de weg vragen, weer en klimaat, hotelkamer reserveren, kamperen en dokter en tandarts. Als je deze onderwerpen beheerst, red jij je prima tijdens een vakantie naar Italië!

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 10 maanden (versneld 5 maanden)
 • Officieel en internationaal erkend diploma
 • Voer al binnen een maand een gesprek in het Italiaans

7. LOI - Italiaans voor gevorderden B2

10 maanden Gevorderden (B2) (Certificato di Conoscenza della Lingua Italiana Livello 3 ) v.a. €500

Wil jij jouw Italiaanse vaardigheden verbeteren, zodat je vloeiende gesprekken kunt voeren, tv-programma’s kunt volgen en brieven kunt schrijven? Je leert het allemaal tijdens de LOI-cursus Italiaans voor gevorderden (B2). Deze cursus is bovendien een goede manier voor iedereen die zijn Italiaanse kennis weer even op wil frissen.

Wat leer je?

Tijdens deze cursus leer je nog beter Italiaans spreken, schrijven, lezen en verstaan. In tegenstelling tot de beginnerscursussen, ga je hier qua onderwerpen echt de diepte in. Het lesmateriaal bestaat uit ongeveer twintig thema’s, waaronder: gebaren en gebruiken, gezondheidszorg, het schoolsysteem, de Italiaanse literatuur, het milieu, werk vinden en meer. Dat maakt deze cursus een waardevolle toevoeging voor je cv.

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 10 maanden (versneld 5 maanden)
 • Leren spreken met interactieve opdrachten
 • Officieel en internationaal erkend diploma

8. LOI - Italiaans voor beginners en gevorderden B2

16 maanden Beginners en gevorderden (B2) (Università per Stranieri di Perugia-diploma) v.a. €640

In een korte tijd van nieuwe naar een gevorderde: met deze combinatiecursus Italiaans is dat mogelijk! In 16 maanden leer je steeds beter Italiaans spreken, begrijpen, verstaan, schrijven en lezen. Aan het einde van de cursus heb je een goed niveau. En omdat je beide cursussen combineert, studeer je niet alleen sneller maar ook goedkoper.

Wat leer je?

Bij beide cursussen leer je Italiaans verstaan/begrijpen, spreken, lezen en schrijven. Bij de beginnerscursus begin je echt bij de basis en bij de gevorderden cursus ga je wat meer de diepte in.

Als je de combinatiecursus hebt afgerond, dan kun je je goed uitdrukken in het Italiaans. Jouw kennis gaat verder dan de standaardvragen en antwoorden. Ook is je uitspraak goed geoefend dankzij de feedback van native speakers. Tot slot ben je in staat om Italiaanse teksten te lezen of op te stellen. Die vaardigheden komen misschien nog wel van pas op de werkvloer!

Waarom deze cursus?

 • Tijdsduur: 16 maanden (versneld 7 maanden)
 • Inclusief gratis handige taal-app
 • Snel een hoog niveau halen

Apps om Italiaans te leren

1. LOI Taalcursus app

logo LOI

De LOI Taalcursus app is een handig hulpmiddel voor de studenten van de LOI. De app helpt je om je Italiaanse vaardigheden te verbeteren. In de app zitten twee leermodules: dialogen en zinnen en het woordenboek met meer dan 500 woorden. Daarnaast vind je informatie over de cursus Italiaans die je aan het volgen bent. Deze app maakt het mogelijk om je Italiaans overal en op elk gewenst moment bij te spijkeren.

Waarom deze app?

 • Tijdelijk gratis bij een taalcursus
 • Italiaans woordenboek met de belangrijkste woorden
 • Alle alledaagse onderwerpen komen erin voor
Bekijk de app

2. Memrise

logo LOI

Memories is een leuke en speelse app om nieuwe talen mee te leren. Zoals de organisatie zegt: Memrise is het tegenovergestelde van een saai tekstboek. Sinds de lancering van de app in 2010 hebben 60 miljoen mensen zich al ingeschreven om een vreemde taal te leren, zoals het Italiaans. Een groot voordeel van Memrise is dat de app Nederlands ondersteunt. Je kunt dus vanuit je eigen moedertaal Italiaans leren.

Waarom deze app?

 • De app is Nederlandstalig
 • Op een leuke manier leren
 • Alle onderwerpen die je maar wil
Bekijk de app

3. Mondly

logo LOI

Monday is een populaire app waarmee je 33 talen, waaronder het Italiaans, kunt leren. Deze app krijgt een goede beoordeling: 4.6/ 5 sterren in de Playstore en 4.8 / 5 sterren in de App Store. Waar Mondly zich echt mee onderscheidt, is de mogelijkheid om realistische gesprekken te oefenen. Dat gebeurt al vanaf de eerste keer dat je Mondly opent. Dankzij de zelfgebouwde chatbot met spraakherkenning kun je op een eenvoudige manier oefenen.

Waarom deze app?

 • Unieke chatbot met spraakherkenning
 • Leer de uitspraak van native speakers
 • Start gratis zonder registratie
Bekijk de app

4. Duolingo

logo LOI

Duolingo is één van de populairste apps om Italiaans mee te leren. Het is een speelse en efficiënte manier om steeds beter te worden in de taal. Elke dag krijg je een uitnodiging om vijf minuten me toe taal te oefenen. Het kan dan oom lees-, schrijf- of spreekvaardigheid gaan. Een van de grootste voordelen van de app is dat de oefeningen zich telkens aanpassen op jouw niveau.

Waarom deze app?

 • Wetenschappelijk bewezen effectief
 • Gepersonaliseerd leren
 • Motivatie door leuke spelletjes en uitdagingen
Bekijk de app

Een cursus Italiaans kiezen: waar let je op?

blank

Er zijn genoeg cursussen Italiaans, maar lang niet alle cursussen zullen bij je passen. Door de cursussen vooraf met elkaar te vergelijken maak jij de juiste keuze. Bij het vergelijken let je in elk geval op de tijdsduur van de cursus, de kosten, de docenten, de beoordelingen en eventuele kortingen en extra’s.

Taalniveaus

De keuze voor een cursus begint met het taalniveau: ben jij een beginner, gevorderde of vergevorderde? Als je nog helemaal geen Italiaans spreekt, raden we je aan om een A1 of A2 cursus te volgen. Als de basis je bekend is, dan kun je instappen op B1 of B2-niveau. Voor de gevorderden onder ons is een taalcursus C1 of C2 een logische keuze. Hieronder staat een korte toelichting per niveau:

 • Italiaans A1: heel eenvoudig, je leert de taal vanaf het begin
 • Italiaans A2: eenvoudig, je leert de basisvaardigheden
 • Italiaans B1: normaal, je leert alledaagse gesprekken te voeren
 • Italiaans B2: gevorderd, je leert goed spreken en schrijven
 • Italiaans C1: moeilijk, je leert ingewikkelde zaken te bespreken of op te schrijven
 • Italiaans C2: heel moeilijk, je leert om bijna alles te bespreken of op te schrijven

Twijfel je welk niveau bij je past? Dan helpt het om een gratis proefles te volgen. Je krijgt dan inzicht in welke oefeningen je zoal krijgt. Mocht je tussen twee niveaus inzitten, dan kun je het opleidingsinstituut om advies vragen.

Tijdsduur taalcursus

Een nieuwe taal leren kost tijd. Met een goede cursus lukt het je om de basis snel onder de knie te krijgen. De tijdsduur van de cursussen op deze pagina’s zijn tussen de 5 maanden voor een beginners en 16 maanden voor een combinatiecursus. Gemiddeld duurt een online cursus Italiaans 8 tot 10 maanden. Als je een snelle leerling bent, is het bij de meeste aanbieders mogelijk om de cursus versneld af te ronden.

Begeleiding van een vakdocent

Een (online) cursus bestaat uit studiemateriaal en de begeleiding van een docent. Dit kan een Italiaan zijn die Nederlands of Engels heeft geleerd om les te kunnen geven. Of een Nederlanders die Italiaans beheerst en deze kennis graag met anderen deelt. Bij de ene cursus krijg je meer persoonlijke begeleiding dan bij de andere cursus. Vraag jezelf vooraf af wat jij van een docent verwacht en of de cursus die verwachting waarmaakt. Het helpt hierbij om reviews van andere cursisten te lezen. Is de cursus hoog beoordeeld en zijn mensen te spreken over de begeleiding van de docent? Dat is een goed teken!

Reviews en beoordelingen

De Italiaanse taalcursus op deze pagina zijn allemaal goed beoordeeld. Bij sommige cursussen zie je dat aan het beoordelingscijfer, bijvoorbeeld 8.7 van de 10. Bij andere cursussen blijkt het uit de enthousiaste reviews van de cursisten. Lees altijd even hoe jouw voorgangers de cursus ervaren hebben! Dat kan net het duwtje in de rug zijn om een cursus wel, of juist niet te gaan volgen.

Korting

Ben jij net als de gemiddelde Nederlander dol op korting? Dan moet je hier extra goed op letten bij het kiezen van je taalcursus Italiaans. Voorbeelden van kortingen zijn: 20% korting, 50% korting, gratis inschrijven, gratis toegang tot een app, een gratis tablet.


Manieren om Italiaans te leren

De meeste mensen die Italiaans leren, doen dit via een online cursus. Gewoon omdat dit de makkelijkste en vaak ook de goedkoopste manier is om een nieuwe taal te leren. De voordelen zijn dat je leert waar en wanneer je maar wilt. In de meeste gevallen kies je zelf wanneer je start en of je de cursus op normaal, versneld of langzamer tempo volgt. Ideaal! Hieronder staan nog een paar andere manieren om het Italiaans te leren.

Klassikale les

Klassikale les Italiaans is een slimme optie voor mensen die graag een stok achter de deur hebben. Als je elke week of meerdere keren per week naar het klaslokaal moet, dan dwing je jezelf om met de cursus aan de slag te gaan. In de klas kun je vragen stellen en Italiaanse gesprekjes voeren met je docent en klasgenoten. Houd er rekening mee dat je huiswerk moet maken en dat je snel gaat achterlopen als je een of meerdere lessen mist.

Privé cursus Portugees

Leer jij het beste een-op-een? Denk er dan eens over na om privéles te krijgen van een goede, Italiaanse docent(e). Je leert dan volledig op je eigen tempo en krijgt persoonlijke begeleiding. Het nadeel is wel dat deze manier van leren aan de prijzige kant is. Een alternatief kan zijn om voor een online cursus te kiezen waar je óók persoonlijke begeleiding krijgt. Je kunt de meeste cursussen gratis uitproberen om te kijken of het wat voor je is!

Italiaans leren in Italië

Bestel je favoriete wijn in het Italiaans, vraag de weg naar het Colosseum in het Italiaans of maak een hotelreservering zonder terug te vallen op het Engels. Fouten maken hoort erbij, maar je zal erg trots zijn als het je lukt! Bovendien leer je de taal veel sneller als je het de hele dag om je heen hoort. Italiaans leren in Italië is trouwens leuker en leerzamer op het moment dat je al wat basiskennis hebt. Anders weet je niet waar je moet beginnen.

blank


Italiaanse woorden leren

Vino, ciao en grazie – zo ver komen de meeste mensen wel in het Italiaans. Maar om de taal goed te beheersen moet je nog heel wat meer woorden leren. Er wordt wel eens gezegd dat de basis van een taal bestaat uit 1000 tot 1500 woorden. Hoe leer je die zo snel mogelijk?

Hoe kun je het beste Italiaanse woorden leren?

De snelste en effectiefste manier om Italiaanse woorden te leren is met een (online) taalcursus. Het programma van de cursus is zo opgebouwd dat je precies de woorden leert kennen die je nodig hebt om je in het Italiaans te redden. Hoe hoger het niveau van de taalcursus, hoe meer woorden, zinnen en uitdrukkingen hieraan worden toegevoegd.

Naast de taalcursus helpt het enorm om een (gratis) taal-app te installeren. Populaire apps die ook Italiaans aanbieden, zijn Duolingo, Memrise en Mondly. Onderaan deze pagina leggen we uit waarom deze apps zo handig zijn! Een ander hulpmiddel dat goed van pas zal komen, is de website wrts.nl. Het is een handige website waar je woordjes in kunt voeren om jezelf te overhoren. De woorden die je fout hebt, worden net zo lang herhaald totdat je ze goed hebt. Daarnaast helpt het om Italiaanse series en films te kijken met ondertiteling.

Voorbeelden van Italiaanse woorden

Het Italiaans klinkt temperamentvol. Sommige woorden klinken als abracadabra wanneer je ze voor het eerst hoort, anderen komen je bekend voor. Station is bijvoorbeeld stazione en een trein is een treno. Dat komt doordat de Italiaanse taal gelijkenissen heeft met andere Romaanse talen. Hieronder een overzicht van basiswoorden in het Italiaans:

Goedemorgen buongiorno
Goedenavond buonasera
Goedenacht buonanotte
Tot ziens arrivederci
Hallo /dag ciao
Alstublieft per favore
Sorry scusa
Vandaag oggi
Morgen domani
Zee mare
Ingang l’entrata
Uitgang l’uscita
Open aperto
Gesloten chiuso
Links sinistra
Rechts destra
Centrum centro
Kerk chiesa
Bioscoop cinema
Strand spiaggia
Postzegel

Hollandse krant

Slager

francobollo

giornale olandese

macellaio


Alle onderdelen van Italiaans leren en oefenen

Als je je in Italië wil redden, is je spreek- en luistervaardigheid het belangrijkste. Maar als je nog niet zo lang Italiaans spreekt is je woordenschat nog best wel klein. Deze wil je natuurlijk snel uitbreiden. Daarnaast zou het fijn zijn als je informatie kan lezen. Praktische informatie op een station bijvoorbeeld, maar ook een nieuwsbericht in de lokale krant. En een leuke maffia-serie kijken zonder ondertiteling? Dat zou een hele overwinning zijn!

Italiaans leren spreken

Elke cursus begint met Italiaanse spreekvaardigheid. De Italiaanse tongval verschilt enorm van de Nederlandse tongval. Tijdens de les leer je hoe Italiaans klinkt en hoe je deze klanken moet uitspreken. Je leert van elk woord de fonetische uitspraak, dus hoe een woord klinkt als je het uitspreekt. Hoe hoger het niveau van de taalcursus is, hoe ingewikkeldere gesprekken je zal kunnen voeren.

Italiaans leren verstaan

Italiaans spreken gaat hand in hand met Italiaans verstaan. Pas dan kun je een gesprek in het Italiaans voeren. Daarnaast helpt luistervaardigheid je als je op vakantie bent: je verstaat een omroepen, herkent waar Italiaanse liedjes over gaan en kunt extra genieten van de Italiaanse radio.

Schrijven en grammatica

Je kunt pas echt zeggen dat je Italiaans kunt als je de spelling- en grammaticaregels kent. Een goede taalcursus legt je uit hoe de taal is opgebouwd en met welke regels je rekening moet houden. Het begint met simpele woorden en regels, zoals de voornaamwoorden en korte zinnen zoals “Ik wil iets eten”. Hoe hoger het niveau van de cursus, hoe complexer de lesstof zal zijn. Gelukkig kun je bij de meeste cursussen op je eigen tempo leren.

Italiaans lezen

Tijdens een taalcursus leer je uiteraard om Italiaanse teksten te lezen. Het begint simpel, bijvoorbeeld met naamborden en wegaanduidingen. Maar als je langer les hebt krijg je vanzelf ingewikkeldere teksten voor ogen. Een krantenbericht, advertentie en bij de gevorderde cursussen gaat het verder: tot aan de passages in een boek.


Tips om vanuit huis Italiaans te leren

De beste manier om Italiaans te leren is met een (online) cursus Italiaans. Dan leer je de taal stap voor stap en krijg je feedback van je docent. Voor iedereen die aanvullende leermethoden zoekt, of voor wie een cursus niet kan betalen, hebben we onderstaande tips.

Beste boek om Italiaans te leren

Italiaans leren kan nog altijd met behulp van een goed, Italiaans boek. Een populair en betaalbaar boek is ‘Snel en vlot Italiaans leren spreken en begrijpen’. Dat doe je in 6 weken, met een studielast van 35 minuten per dag. Volgens de auteurs kun je aan het eind van het boek de belangrijkste Italiaanse woorden en zinsconstructies. Het proberen waard!

Italiaanse films en series kijken

Wat is er nu een leukere manier om een taal te leren dan door een serie of film te kijken? Door Italiaanse series of films te kijken, met of zonder ondertiteling, oefen je je luistervaardigheid. Kijk bijvoorbeeld naar de bingewaardige series Gomorra, Suburra, Nera a metà en Il Prosecco. Deze series staan op Netflix en van sommigen zijn meerdere seizoenen. Je kunt dus wel even vooruit! Populaire Italiaanse films op Netflix zijn:  È stata la mano di dio, La grande Bellezza, Sulla Mia Pelle en The Immortal.

Italiaanse radio luisteren

Online heb je toegang tot radiozenders wereldwijd. Zo ook de Italiaanse radiozenders Radio Italia, RAI Radio 1 en Radio Monte Carlo. Door naar de radio te luisteren raak je vertrouwd met het tempo en de uitspraak van de Italianen. Ook zal je, als je ondertussen een cursus volgt, steeds beter worden in het verstaan van de taal. De radio is dus een mooie manier om je luistervaardigheid te oefenen en te testen.


Wat kost een Italiaanse taalcursus?

Je kunt het zo goedkoop en zo duur maken als je wilt! Over het algemeen hebben online cursussen/ thuiscursussen de beste prijs-kwaliteitverhouding. De goedkoopste cursus Italiaans die wij vergelijken volg je vanaf €99. De duurste Italiaanse cursus op deze pagina kost €640 voor twee cursussen in-een (beginners + gevorderd).

Wist je al dat je gebruik kunt maken van het STAP-budget van de overheid? Met deze regeling kun je voor €1000 aan cursussen volgen. Waarom zet je dit bedrag niet in om Italiaans te gaan leren? Tip: Kijk vooraf  even of de cursus die je in gedachten hebt ook vergoed wordt vanuit dit budget.


Conclusie

blank

Dat je Italiaans wil leren staat vast, maar welke cursus gaat het worden? Kies allereerst of je een beginner of gevorderden bent. Als beginner kun je ervoor kiezen om een combinatiecursus te volgen, dan krijg je de taal gelijk goed onder de knie. Beslis daarna of je een online cursus, klassikale cursus of privé cursus wilt volgen.

Onze ervaring is dat online cursussen vaak worden gekozen vanwege de flexibiliteit en mooie prijs. Maar ook binnen het online aanbod zijn er verschillen tussen de tijdsduur, de docenten en het lesmateriaal. Bepaal welke punten je doorslaggevend vindt en kies de cursus die daar het beste bij aansluit. Alvast veel plezier met het leren van de Italiaanse taal!


foto auteur Anne von Gleich
Dit artikel is geschreven door Anne von Gleich

Anne is tekstschrijver en UX-specialist bij Tekstbureau Sans Plus. Ze schrijft over alles wat mensen bezighoudt: van persoonlijke ontwikkeling tot het maken van mooie reizen.


© IC.nl 2024 | Onderdeel van Dik B.V. | KvK 74390708 | Stationsplein 3, 8011 CZ te Zwolle | Privacy & Cookies